Hoes

 

  Laatste nieuws!

  Luister naar het radio archief

  Lees de weblog van de Inburger King

  De Zilveren Reiss-microfoon

  Onlangs in Kunststof (real audio)

  Theo's Famous Last Words (wma)

 

 

 

nieuws

ROB MUNTZ VAN ZENDER GEHAALD

De 13-delige RVU-radioserie 'Rob Muntz, de Inburger King' zal door de
Wereldomroep van de zender worden geweerd.
Het tumult over de spraakmakende radioserie ontstond toen op de dag van het overlijden van prinses Juliana de RVU - in overleg met zendercoördinator Jan Westerhof - besloot het voor die dag geplande programma gewoon uit te zenden. Het inburgeringsprogramma van Rob Muntz had die dag als thema 'Liefde'.
De RVU zendt het programma iedere zaterdagmiddag om 15:00 uur op Radio 747AM uit. De Wereldomroep zendt verschillende programma’s van de Publieke Omroep uit, waaronder tot voor kort ook  ‘Rob Muntz, de Inburger King’.
Vincent van Merwijk, RVU-programmaleider en eindredacteur van de serie 'Rob Muntz, de Inburger King,  is “blij verrast'” dat de Wereldomroep waakt over waarden en normen voor de Nederlandse luisteraars in het buitenland.
Juist vandaag komt de visitatiecommissie o.l.v. Rinnooy Kan met een analyse van en aanbevelingen voor het Publieke Bestel.
Van Merwijk: '”Over de hoogstaande waarden van allochtonen  en autochtonen willen we het juist hebben. Het is echter jammer dat de publieke omroepen grote groepen van zich vervreemden met dit soort paternalistische maatregelen. Juist het afgelopen jaar is maar weer eens gebleken dat de Publieke Omroep een sterk vergrijsd en blank luisterbestand heeft. De Inburger King experimenteert met nieuwe radiovormen en probeert nieuwe groepen te bereiken.”

Voor meer informatie:
RVU Communicatie,
Vincent van Merwijk, programmaleider radio RVU

Wereldomroep valt over taalgebruik van Muntz
Van onze verslaggever Jean-Pierre Geelen

AMSTERDAM - Programmamaker Rob Muntz heeft het weer voor elkaar: opnieuw is er heibel rondom zijn werk. Nu is het de Wereldomroep die weigert nog langer zijn radioprogramma De Inburger King uit te zenden. Reden: Muntz' taalgebruik, zegt hoofdredacteur Freek Eland van de Wereldomroep.

Volgens de hoofdredacteur is de kortgeleden uitgezonden uitzending over het thema 'De liefde' de druppel die de emmer deed overlopen. 'Terwijl wij onze programmering hadden aangepast aan het overlijden van prinses Juliana, ging het in dit programma over pijpen, beffen en aanverwante zaken. Wij hebben niets tegen grensverleggende radio, maar dit ging te ver.'

Rob Muntz, die eerder commotie veroorzaakte door voor de VPRO-televisie verkleed als Hitler een aantal Oostenrijkse joden de stuipen op het lijf te jagen, reageert gelaten op de actie van de Wereldomroep. 'Laten ze blij zijn met deze ophef: niemand wist toch meer dat die omroep nog bestaat?'

Zijn programma, waarin Muntz naar eigen zeggen graag spot met alle grenzen 'is gewoon leuke radio'. 'Ik speel de Inburger-King en spreek met buitenlanders. Een Chinees die niet te verstaan is, wordt afgemaakt, maar een Turk die keurig is ingeburgerd krijgt van mij een vignet en honderd euro zwart.' Afgelopen week heeft Muntz een stevig gesprek gevoerd met hoofdredacteur Freek Eland van de Wereldomroep. Muntz: 'Dat ga ik vanmiddag uitzenden. Nee, daar weet Eland zelf niks van.'

Muntz maakt zijn serie eigenlijk voor de RVU, die de programma's gewoon blijft uitzenden op zaterdagmiddag om 15.00 uur op Radio 747AM. De omroep is 'uiterst verbolgen' over het besluit van de Wereldomroep om de RVU-programma's niet langer door te geven aan haar buitenlandse luisteraars, en heeft de Wereldomroep vergeefs verzocht het besluit terug te draaien. Volgens de Wereldomroep heeft de rel geen gevolgen voor de doorgifte van andere programma's van de RVU.

 


ROB MUNTZ... DE INBURGER KING


Een zoektocht in - voorlopig - dertien delen naar traditionele waarden en normen in het Nederland van 2004.

Stel je voor...

Rob Muntz op een scootertje; zo’n geluidskanon waar veel Nederlanders zich dood aan ergeren. Achterop zijn reisgezellin, geboren in Marokko, opgegroeid in Nederland. Zo reizen ze door het land. Muntz wil zijn reisgenote inburgeren, vertrouwd maken met de waarden en normen die Nederland groot zouden hebben gemaakt.

Waar hebben we het dan eigenlijk over? Waaruit bestaan die goede oude waarden en normen van weleer, de waarden en normen waar om gesmeekt wordt in het post-Fortuyn tijdperk?

Vanwaar die heimwee naar die dodelijk saaie jaren vijftig, toen Nederland nog overzichtelijk, christelijk en blank was, en stonk naar stukgekookte witlof, kool en spruiten?

En welke normen en waarden golden er eigenlijk vóór de komst van al die ‘uitvreters’? Joden verlinken voor een knaak? De oud-hoofdredacteur van De Telegraaf, de wakkere krant van Nederland, pas in 1949 tot twaalf jaar cel veroordelen wegens lidmaatschap van de Waffen-SS? Geld inzamelen voor de slachtoffers van de watersnood van 1953 en de actie Open het Dorp? Dick Passchier en het oranje defilé? Koekhappen, swientje tikken, palingtrekken?

Hoe overtuigt Rob Muntz, de Inburger King, zijn reisgenote van onze prachtige cultuur? Op het scootertje ontwikkelt zich een confrontatie: tussen een man en een vrouw, tussen een autochtoon en een allochtoon. Zij confronteert Muntz op haar beurt met de waarden en normen uit haar achterland.

De tocht van de twee is niet alleen een tocht langs de traditionele waarden en normen en van autochtone Nederlanders, het is ook een tocht langs de tradities van allochtoon Nederland.

 

ROB MUNTZ... DE INBURGER KING
------------------------------------------------------------------------

Een zoektocht in - voorlopig - dertien delen naar traditionele waarden en normen in het Nederland van 2004.

10 maart 2004
Robs Drive Thru!
------------------------------------------------------------------------Met dank aan Slam Log!
------------------------------------------------------------------------

Geplaatst door DE INBURGER KING :: 14:49 :: Er is 1 reactie :: Reageer
Verrek zeg, da's handig! Nuttige nummers!
------------------------------------------------------------------------

Alweer zo'n fijne service van de Inburgerking! En nog gratis ook!
Oud-Hollandsche Kliklijn: 0800 - 7000

Uitgeprocedeerde, ondergedoken asielzoeker gespot in uw buurt?
Schroom niet, verf een duidelijk zichtbare gele pijl voor het betreffende huis en bel ons onmiddellijk!
Houdt deze oer-Hollandse traditie in ere! U ontvangt van ons per vangst een orginele zilveren rijksdaalder met de afbeelding van onze geliefde koningin Wilhelmina. Let op, extra bonus! De spulletjes van de gesnapte subversieveling komen u toe want ook dat is de Inburgerking! Eerlijk is Eerlijk! Houzee!


Bond tegen het vloeken
0318 - 512002
Postbank 852091
e-mail: info@bondtegenvloeken.nl

Een unieke organisatie

Veel mensen kennen de Bond tegen het vloeken. ‘Dat is die club met de papegaai’, zeggen ze dan, of ‘daar zie ik heel vaak posters van’. Dat de Bond opvalt is niet zo vreemd, want hij is enig in zijn soort. Bijna nergens ter wereld vind je immers een organisatie die zich richt op de bestrijding van het vloeken en het bevorderen van een eerbiedig gebruik van de naam van God.
De Bond streeft ernaar dat mensen zich er meer van bewust worden wat ze zeggen en wat ze hiermee God en medemensen kunnen aandoen. Om dat te bereiken moet er flink aan de weg getimmerd worden. We doen dat opzichtig met grote stationsaffiches. ‘Een vloek mist ieder doel’ roept zo’n poster de treinreiziger toe. Of: ‘Vloeken is aangeleerd. Word geen naprater!’
Bij deze laatste spreuk staat een papegaai afgebeeld, die zozeer de aandacht heeft getrokken, dat hij inmiddels het beeldmerk geworden is van de Bond tegen het vloeken.


Stichting Nederlandse Opvang Papegaaien
Tel.: 040-2052772
Fax.: 040-2052723

Bij voorkeur geen cafe- of scheepspapegaaien.
Gelieve niet op zondag te bellen.Stichtingen voor Vrijheid en Veiligheid "OSL"/Varkens in Nood
Tel. 010-4614677 email osl@www.com/www.varkensinnood.nl

In 1958 werd door enige verontruste Nederlanders de basis gelegd voor de Stichtingen voor Vrijheid en Veiligheid (voor alle Nederlanders jong en oud) en de Stichting Oud Strijders Legioen (voor actief dienende en oud militairen en oud verzetsstrijders) en Varkens in Nood.

Wij geven de zwijgende meerderheid een stem en vertolken ook uw gevoelens van verontrusting over de voortdurende aantasting van de darmflora van onze vrind Knor met een daarmee gepaard gaande wormen & madenplaag, daarnaast maken wij ons ernstig zorgen over ons Volksbestaan en de ondermijning van een werkelijk democratische samenleving.

Soms lijkt het wel of wij Nederlanders ziende blind en horende doof zijn. Daardoor laten wij ontwikkelingen over ons komen die wij niet willen, maar die ook niet meer terug te draaien zijn. Wat wij nu verzuimen wreekt zich in de toekomst op onze volgende generaties.

Wij verheffen onze stem tegen...
onder andere:

* een verder verval van ons geestelijke en morele klimaat;
* een verdere groei en verharding van de criminaliteit;
* de toenemende onveiligheid voor de burgers op straat en in huis;
* de verloedering in de grote steden, die o.a. de leefbaarheid van hele wijken aantast;
* de steeds verdergaande dwang tot 'politieke correctheid', die de vrijheid van meningsuiting aan banden dreigt te leggen;
* de steeds verdere ondermijning van recht en wet.Vereniging MARTIJN
Tel. 06 1828 2168 (alleen 's avonds)
Postbank 5459646
info@martijn.org

Waar we voor staan

De vereniging MARTIJN, opgericht in 1982, strijdt voor de acceptatie van pedofiele relaties. Dit houdt in: wederzijds als plezierig ervaren relaties tussen jongeren en ouderen waarbij eventueel seks in het spel is. Om dit te bereiken geeft MARTIJN het blad OK Magazine uit, beheert zij de website Martijn.org en staat zij mensen te woord die meer informatie wensen te verkrijgen over pedofilie en aanverwante onderwerpen. MARTIJN ijvert sowieso voor meer kinderrechten.

U kunt mij overdag op mijn werk bellen bij de
Stichting CliniClowns Nederland
Postbus 1565
3800 BN Amersfoort
Tel: 0900 - 30 30 300
info@CliniClowns.nl

Meldpunt Kinderporno op Internet
020 - 468 17 31
meldpunt@meldpunt.org

Anne Frank Stichting
tel.: 020 - 5567100

------------------------------------------------------------------------

Geplaatst door DE INBURGER KING :: 13:46 :: Er is 1 reactie :: Reageer
1e uitzending Inburger King overdonderend succes!
------------------------------------------------------------------------

Zomaar wat reacties:

Henk Bakker, bekend van Leefbaar Amsterdam en (niet goed, geld weg!) meubelmagazijn Henk en Bep: ' Voor aflevering 1 heb ik mijn goede vriend Muntz een gratis rondleiding gegeven over de Ten Cate-markt. Rob zat barstensvol vooroordelen over entisch ondernemerschap maar nu praat hij wel anders, hahahaha! Hij hep een goed hart, alleen zouden ze het moeten koken, op zijn rug hangen en aan de honden voeren. Hahahahahahahaha!Huisimam A. van Bommel: 'Ik was aanvankelijk teleurgesteld dat ik niet in de eerste aflevering zat met mijn visie op homoseksualiteit. Dat had me wel goed uitgekomen, net nu mijn boek over islam, liefde en sekualiteit uit is. Maar ik heb begrepen dat ik nu in aflevering 3, over moho's en zo, zit.'

Huispolyglot en Marokkanoloog Willem Hietbrink: Ik heb begrepen dat mijn uitleg van de etymologische achtergrond van het woord katholiek, dat is een verbastering van kuthollikkers, moet u weten, verkeerd is gevallen is bij het bisdom Haarlem. Dat is typisch, want mijn uitleg van het woord moslim, dat dan weer van muilezelman afstamt, vond grote instemming bij de Marokkaanse gemeenschap.'

Mijnheer Eleonora uit Oss laat weten dat hij ontroerd is door de publiekelijke oproep van de InBurgerking om geld op zijn rekening te storten. 'Dushi Muntz heeft nog stage gelopen bij die man van Breekijzer, die kuif, dat kan je wel merken. Rob is de nieuwe Mies Bouman! Er is nog niets binnengekomen, maar ik verwacht volgend jaar door deze spontane actie wel met de hele familie carnaval te vieren in Willemstad. Bon Bini, Robbeman! je bent een KANJER!Rob wist Samira Abbos, de beroepsallochtoon van de week, de opmerking te ontfutselen dat ze - als ze moest kiezen tussen de 2 nationaliteiten - haar Marokkaanse paspoort in zou leveren. Met tranen in haar ogen accepteerde ze het spiksplinternieuwe Inburgeringsvignet (honderd eurootjes zwart) van de Inburgerking, vooral de onderduikgarantie die Rob daar gratis bijgaf raakte een gevoelige snaar. Abbos: 'Rob deugt, het is zo'n bescheiden jongen. Met zichtbare moeite vertelde hij me dat hij, en niet Groen Links, de witte pijlen-actie is begonnen. Hij vertelde me dat zijn kinderen de hele avond in de weer waren met potten verf, voor het huis van de Muntzjes in Zaandam. Rob is een verzetsman pur sang, was heel Nederland maar zo!'De telefoniste van de RVU kan de stortvloed van telefoontjes niet aan. De crew van De Inburgerking is overweldigd door al de sympathiebetuigingen en peest hele nachten door in de studio om alle emails door te nemen. Maar blijf gerust u steun betuigen in deze barre tijden! Volgende week in het kader van het overlevingspakket: gezellige recepten voor een stoofpotje tulpenbollen en haverkoekjes. Tevens de spoedcursus Hoe leg ik een tuinslang om mijn fietswiel.
------------------------------------------------------------------------

Geplaatst door DE INBURGER KING :: 07:34 :: Nog geen reacties :: Reageer
Fusie tussen Inburgerking en Mohammed de Hond
------------------------------------------------------------------------

Mohammed - Mo voor intimi - De Hond heeft op eigen initiatief het razend populaire programma De Inburgerking benaderd voor een nauwe samenwerking. Mo, bekend van zijn onderzoeksbureau Multikul in Amsterdam-west: 'Ik hou al jaren etnische enquetes in Osdorp, met schokkende resultaten, maar de burgerlijke pers negeert me hardnekkig. Ik heb het allemaal voorspeld: Janmaat, Bolk, de Leefbaren, de Asielantenpartij van Gaus, Pimmetje, 7-11, maar niemand heeft het opgepikt. Ja, ik heb een keer de Spits gehaald met dat onderzoek naar de behoefte aan Halal-rookworsten bij de Hema. Habibi Rob Muntz laat tenminste de Echte Stem van Nederland horen, eindelijk eens iemand die zich inzet voor de verworpenen der aarde. Die Pram probeert dat ook, maar dat is gewoon een bounty. Rob is een Mensch, barakalahoefiek. In aflevering 2, ik zweer het, kom ik met keiharde opinies.'
Maar jullie weten het, nooit vrijdagmiddag rond 1 uur bellen!
------------------------------------------------------------------------

Geplaatst door DE INBURGER KING :: 02:23 :: Nog geen reacties :: Reageer
Chiel van Montagne bedankt Inburgerking!
------------------------------------------------------------------------

Chiel van Montagne, de Cerberus van het Nederlandse levenslied, heeft enthousiast gereageerd op De Inburgerking. Chiel, samen met Der Anton bezig met de opnamen in het Oostenrijkse Kotzbuhl, via de gsm: Eindelijk iemand die het pact van Hilversum doorbreekt! Wie draait er nou nog evergreens als 'De Chinees doet meer met vlees', wie durft het integrale oeuvre van de Boertjes van Buut'n nog op te zetten, (jaja, met de enige echte Kees Schilperoort) zonder er door heen te lullen. Ga zo door, Rob, ik drink een Flugeltje op je!

Op de valreep bereikte ons een opbeurend bericht van de Veluwe: de nabestaanden van Gait-Jan Kruutmoes, Lubbert van Gortel en de andere Bietenbouwers zijn verheugd dat het muzikale erfgoed van hun voorvaderen wordt doorgedragen aan de nieuwe generaties. Volgens Bart Bietenbrouwer, een kleinzoon van Gait-Jan, is er in de wijde regio rond Nunspeet en 't Harde sprake van een ware Boertjes-revival.
Bart: 't is mooi dat onze eigenste cultuur op die manier de Marokkaanse jeugd bereikt. 't Kan stichtend en hervormend werken, misschien houdt het ze van de straat. De rotary van Nunspeet gaat lobbyen voor een Muntz-plein, hij is hier immers geboren!'
------------------------------------------------------------------------

Geplaatst door DE INBURGER KING :: 02:09 :: Nog geen reacties :: Reageer
B zoekt raad bij topadvocaat Mo Marokkovitz!
------------------------------------------------------------------------Laatste Nieuws in Gevangenisdrama: B, de Marokkaanse huisrapper van de Inburgerking, benadert topadvocaat Mo (Niet goed, geld weg) Marokkovitz! !

Ten einde raad heeft B zich tot Marokkovitz gewend. Vanuit zijn kantoor aan het Mercatorplein in Amsterdam meldt Morokkovitz dat hij deze 'stinkende' zaak tot op de bodem zal uitspitten. 'Mijn client heeft ten onrechte 3 dagen in de bajes gezeten, er moet wel racisme in het spel zijn'.
B had, nu een week geleden, in de studio zijn wekelijkse rap ingesproken ten behoeve van de Inburgerking en werd kort daarna in Amsterdam op hardhandige wijze gearresteerd door de politie, op verdenking van twee roofovervallen. Ruim twee etmalen later bleek dat het om een dubbelganger ging. B: "Ik ben opgepakt omdat ik een kutmarokkaan ben!"
Marokkovitz: 'Nog steeds word ik verward met die die andere advocaat, vooral omdat ik ook regelmatig in Suriname vertoef om de belangen van mijn vriend Ronnie B. te behartigen. Eigenlijk profiteert Bram van mijn naamsbekendheid, er loopt een zaak tegen hem.'
De Marokkaanse strafpleiter kreeg landelijke bekendheid door het proces tegen de internationale hamburgergigant te winnen nadat deze herhaaldelijk misbruik had gemaakt van het logo van de Inburgerking en daarmee het zuivere imago van deze moderne Robin Hood had bezoedeld.
'Kijk, dat ze pretenderen halal te zijn is tot daar aan toe, maar dat ze over de rug mijn goede vriend Muntz mocro's hun treife aggenebisj troep proberen te verkopen, haram!'

Onze huisrapper (met wekelijks Marokkaanse, Turkse en Duitse rappers als gast), heeft geen strafblad. Wel heeft hij ooit een taakstraf van 25 uur gehad -schoffelen in Almere- omdat hij iemand uit zelfverdediging een corrigerend tikje had gegeven. B: "Weet je, zijn neus stond na die hoek een beetje scheef, maar hij had er omgevraagd, hij zat me
te dissen".In aflevering 2 wordt B tevens gesteund door de hermandad van Tjietjerkstradeel, en wel in de persoon van dhr. Bromsnor. De topveldwachter, die eigenlijk al op zijn lauweren rustte maar door het succes van zijn voormalige vriend Baantjer nu aan een keiharde comeback werkt: Jonge Marokkanen zijn de Swieberts van deze tijd! Ze halen kattekwaad uit maar ze hebben een hart van goud! Daarom ben ik uit de redactie van Opsporing Verzocht gestapt, ik kon de hetze tegen 'mijn jongens' niet langer aanzien. Ik heb de oorlog meegemaakt, ik weet waar dit toe kan leiden. Daarom zeg ik met de hand op mijn hart: Die Muntz deugt, hij flikt je wel eens een geintje maar als het mot kan je bij hem onderduiken! En bij die lui van de Avro niet!


------------------------------------------------------------------------

Geplaatst door DE INBURGER KING :: 01:43 :: Nog geen reacties :: Reageer
06 maart 2004
Opmerkelijk! Nieuwe verzetsheldinnen!
------------------------------------------------------------------------

Je maintendrai! De geest van Hanni Schaft waart weer door het land! Ze zijn er nog: de dappere vrouwen die hun leven wagen voor het LandsBelang. Heeft de AIVD dan toch gelijk? Die dienst constateert in een onlangs verschenen notitie dat een groeiend aantal jonge Nederlanders zich door opinieleiders en opiniemakers onheus bejegend voelt. Hun noodkreet wordt niet gehoord, hun artikelen worden geweigerd door de gevestigde dag- en weekbladen, met het valse voorwendsel dat ze erbarmelijk slecht schrijven. De overheid doet vervolgens te weinig deze jongeren tegen zichzelf in bescherming te nemen. En juist zij zijn gevoelig voor radicalisering en rekrutering voor de nieuwe Kruistochten. Met grote belangstelling en nauwelijks verholen trots volgen wij de dappere strijd van deze Bernadette Leeuwenhart op de altijd lezenswaardige website van Theo Gogh. Luctor et Emergo!


http://www.theovangogh.nl/indexc.htmlOproep derde Gouden Tondeuse

8 maart 2004

Tijd voor een nieuwe ronde! Want er zijn nog genoeg hypocriete multikul adepten, landverraders en belanghebbenden bij averechtse politieke maatregelen die via deze website onder het mes kunnen.
Wie gaan wij deze keer eens (spreekwoordelijk) kaalscheren? Wie verraadt z'n eigen land? Wie heult met achterlijkheid of maakt misbruik van de Nederlandse rechtsstaat om zijn allochtone achterlijkheid hier in te voeren?Stuur de komende weken uw genomineerden in en vergeet de onderbouwing niet. Lees verder.

Spelregels voor het inzenden van kandidaten voor de derde Gouden Tondeuse:

* alleen individuen, geen collectieven (dus niet: 'de voltallige redactie van Het Journaal' of 'de gevestigde orde' of 'de linkse partijen'
* ·vermeld een (actuele) aanleiding, noteer alle feiten die uw nominatie kunnen onderbouwen en voeg ook citaten of anecdotes toe
* ·vergeet niet uw typering van de kandidaat: wat vindt u het kwalijkst, wat ergert u het meest?

De afgelopen maand ontvingen we al de volgende nominaties: Pieter Broertjes, Job de Haan (IKON), Harry van den Bergh, Theo van Boven, rector Miltenburg (Terra College), Hugo Brandt Corstius, Gretta Duisenberg, Ahmed Aboutaleb, de Duyvendakjes, Jack Spijkerman en Hans Krikke. Kunnen de inzenders zelf even nakijken of de nominatie compleet is? Dan kan deze in behandeling worden genomen.

De Gouden Tondeuse is doorgedrongen tot de geschreven pers (zie de column van Elsbeth Etty en de reacties daarop) en ook op internet is de discussie losgebrand.
Zelf zie ik de Gouden Tondeuse als democratische internetjournalistiek. Het resultaat van interactief schrijven van lezers en een professionele journalist is een echte co-productie. Daar kunnen kranten voorlopig niet aan tippen.

Succes met het vinden van kandidaten!

Bernadette de Wit


Met plezier geven wij u namens juffrouw de Wit nog even de uitslag van de Tweede Gouden Tondeuse:

1. Marcel van Dam (263 stemmen)
2. Hans Laroes (144)
3. Job Cohen (71)
4. Piet-Hein Donner (4
5. Joan de Wijkerslooth (41)
6. Brahim Bourzik (39)
7. Paul Rosenmöller (27)
8. Jan Pronk (15)
9. Hella Haasse (13)
10. Pieter Broertjes en Rob Oudkerk (beiden 12)
11. Relus ter Beek (9)
12. Han Entzinger (7)
13. Anet Bleich (5)
Nul stemmen kregen P.S. van Koningsveld en Ulli d'Oliveira.

In totaal werden 706 stemmen uitgebracht.
------------------------------------------------------------------------

Geplaatst door DE INBURGER KING :: 08:54 :: Er zijn 2 reacties :: Reageer
27 februari 2004
Bond schenkt Vloekmonitor aan Inburgerking!
------------------------------------------------------------------------

PERSCOMMUNIQUÉVeenendaal, 12 maart 2004

Bond gesteund door publiek bij strijd tegen vloeken De Inburgerking (RVU)

Veenendaal – Maar liefst 72 procent van de Nederlanders vindt dat het aantal vloeken en andere grove taaluitingen bij het succesvolle programma De Inburgerking (RVU) teruggedrongen moeten worden. Dat blijkt uit het onderzoek ‘Vloeken op de buis stoort kijker’, dat TNS NIPO uitvoerde in opdracht van de Bond tegen het vloeken.

Uit het opinieonderzoek blijkt verder dat ongeveer zestig procent van alle kijkers het tamelijk of heel vervelend vindt als men geconfronteerd wordt met grof taalgebruik op tv. En dat komt nogal eens voor: 85 procent van de kijkers geeft aan dat er bij het succesvolle programma De Inburgerking (RVU) regelmatig wordt gevloekt of grove taal wordt geuit door Muntz c.s. Er loopt een onderzoek naar het taalgebruik van de Marokkaanse huisrapper Balil, die zich vaak in het Arabisch uitdrukt. Niet alleen ergert men zich aan vloeken, 78 procent van de ondervraagden vindt dat de grove taal van De Inburgerking ronduit schadelijk is voor kinderen.

Om het grove taalgebruik terug te dringen zien de ondervraagden gemiddeld genomen niet zo veel in het ‘wegpiepen’ van vloeken, maar een meerderheid (59 procent) vindt dat de omroepen een gedragscode tegen grof taalgebruik zouden moeten overwegen. Het Nicam-pictogram dat waarschuwt voor grof taalgebruik is overigens bij 60 procent van de kijkers onbekend.

Uit dit alles blijkt dat de kijker vindt dat er te veel grove taal op de buis te beluisteren valt en dat daar wat aan gedaan moet worden, iets wat de Bond tegen het vloeken van harte onderschrijft. De laatste jaren heeft de Bond al verscheidene keren geprotesteerd tegen vloeken in tv- en radioprogramma’s van de heer Muntz (die overigens uit een keurige familie van het Veluwse Nunspeet komt en dus beter zou moeten weten.) Nu blijkt dat de Bond daarin de mening van een groot deel van de kijkers en luisteraars verwoordt.

Hoeveel vloeken, bastaardvloeken, verwensingen, scheldwoorden en schuttingwoorden er precies te horen zijn bij het succesvolle programma De Inburgerking (RVU) is ook gemeten door TNS NIPO, in opdracht van de Bond tegen het vloeken. Het project ‘RVU;s Vloekmonitor’ omvat vier meetweken en de uitkomsten van de eerste meetweek zijn intussen bekend.


Uit de meting blijkt dat er vaker dan eenmaal per vier minuten een vloek of een ander grof woord door de ether vliegt. Gemiddeld komt dat trouwens bij de publieke omroep vaker (1,5 keer per uur) voor dan bij de commerciële omroep (1,3 keer per uur). Grote boosdoener bij de publieke zendgemachtigden is het succesvolle programma De Inburgerking (RVU) (6,4 vloeken per uur), gevolgd door de NMO (3,2 vloeken per uur). Bij de laatste dient te worden opgemerkt dat die vloeken vaak in het Arabisch zijn maar niet in de ondertiteling verschijnen!

Om een zo nauwkeurig mogelijk beeld te krijgen laat de Bond tegen het vloeken de meting gedurende vier weken per jaar uitvoeren (tijdens elk kwartaal een week). De tweede meetweek is intussen ook al achter de rug, maar de gegevens van deze week zijn nog niet verwerkt. Na de vier meetweken zal TNS NIPO een uitgebreid rapport uitbrengen.

De Bond tegen het vloeken hoopt dat de omroepen zich terdege rekenschap zullen geven van de wensen van de kijker en dat ze al het mogelijke zullen doen om vloeken en grove taal van de buis te weren. Uit de resultaten van De vloekmonitor zal blijken of dat ook lukt.


Het rapport ‘Vloeken schering en inslag bij De Inburgerking (RVU) , een samenvatting van de resultaten en de resultaten van de eerste meetweek van ‘De vloekmonitor’ zijn te downloaden op de site van de Bond: www.bondtegenvloeken.nl. Ook kunnen ze per mail of per post worden toegezonden. Nadere inlichtingen kunt u verkrijgen bij de Boertjes van Buut'n en de Bep van Klaveren-stichting. info@bondtegenvloeken.nl.
U kunt zich ook wenden tot de V.Z.W., de Vlaamse Vereniging Gilles de la Tourette, 03 354 36 69


Vers van de fotograaf.

------------------------------------------------------------------------

Geplaatst door DE INBURGER KING :: 13:17 :: Nog geen reacties :: Reageer
26 februari 2004
Wat we nu weer zijn tegengekomen!
------------------------------------------------------------------------

Muntz c.s. grijpen razendsnel om zich heen.


747AM P E R S B E R I C H T

ROB MUNTZ... DE INBURGER KING

- RVU’s Radiodocumentaire –

ZATERDAG 27 MAART 2004 VAN 15.00-15.45 UUR, RVU / 747AM

Bijzondere, ingelaste en onaangepaste uitzending van Rob Muntz de Inburger King i.v.m. overlijden prinses Juliana.

De uitzending zal geheel gewijd zijn aan onze geliefde vorstin, die ons helaas op veel te jonge leeftijd is ontvallen.  De Inburger King draait haar lievelingsmuziek (Willy Alberti, Zangeres zonder Naam, Blue Diamonds en Wieteke van Dort). Tevens in het programma: Wachten bij Soestdijk, René Zwaap van het Republikeins Genootschap, Willem Oltmans, Prosper Ego van het Oud Strijders Legioen, de bewoners van Bronbeek in Arnhem (gepensioneerde KNIL-militairen). Klapper op de Vuurpijl: De Inburger King belt met Koning Moho de Zesde van Marokko en nodigt hem uit voor de begrafenis van zijn collega. En natuurlijk onze vaste

rubrieken: B is te laat, Marokkanoloog en Huispolyglot Willem Hietbrink (over de dood) en de cursus Schelden en Beledigen in het Darja, het Marokkaanse dialect.

De geplande uitzending over humor komt hiermede te vervallen.

De Inburgerking biedt zijn excuses aan -  vooral aan de talloze luisteraars in de voormalige koloniën - voor de uitzending van 20 maart jl. De crew van de Inburger King stond die zaterdagmorgen paraat bij paleis Soestdijk en liet de regie over aan Muntz’ Melkert-Marokkaan B. In plaats van de live uitzending werd de aflevering over seks & liefde uitgezonden.

Vaste onderdelen van het programma zijn:

Huisrapper B

De Nederlandse duizenddichter die denkt dat het Arabisch van het Nederdiets afstamt De troetelallochtoon van de week De Inburger King  geeft advies (Niet goed, geld weg) De nieuwe buren uit de Jordaan


En opeens stormt Robbie Muntz de inburgeringking binnen, met microfoon en al. 'Wat zit je haar geweldig Robbie.' 'Speciaal voor jou Ebru.' Foute man die Muntz, en grappig ook nog. Daar drinken we maar een wijntje op. 'Zeg luister 'ns Ebru, je zegt dat iedereen hier familie is maar ik zie alleen maar Nederlanders. Er klopt hier iets niet.'

Mijn neef, Nederlander met de meest onuitspreekbare Turkse achternaam grijnst. Hij is lang, ooit blond –nu kaal- met donkere ogen en sinds twee weken een dr titel op zak. Hallo, zegt hij, ik ben Hakki Karagozoglu. Gooiser kan een uitspraak niet zijn.

HOE?! roept de inburgerking.

'Dit is mijn oom, Oom Phil,' zeg ik. 'Hij is Joods. Nederlandse Jood. Mijn moeder was de moslim van het ziekenhuis en oom Phil de jood. Hij spreekt zeven talen.' Robbie zoekt zijn heil maar bij mijn vader: 'U spreekt niet zo goed Nederlands he?'
'Ach jongeman,' klinkt het geamuseerd in vlekkeloos Nederlands, 'niet verder vertellen hoor maar ik ben eigenlijk een Belg.'


Welkom in de wereld van Ebru Umar.


Laatste nieuws

Helaas gaat de eerder aangekondigde reünie van Hepie en Hepie niet door.

Zaterdag 10 april 2004, Heineken Music Hall, Amsterdam


met Loco Loco Disco Show after party tot 02.00 uur!


Begeleid door het Johnny Hoes Orchestra

Jacques Herb, Koos Alberts, Dries Roelvink, Wolter Kroes, Arie Ribbens, Ronnie Tober, Ronald, Harry Slinger, Imca Marina, Annie de Reuver, Peter Beense, Band Zonder Banaan, Arne Jansen, Dario, Harmina, Jannes, Bonnie St. Claire, Patty Brard, Renee de Haan, Rob Muntz als 'De Neger' en vele anderen

Presentatie: Patty Brard.

Programma

Op 10 april zijn er onder begeleiding van het Johnny Hoes Orchestra optredens van onder anderen:

Annie de Reuver, Arie Ribbens, Arne Jansen, Band Zonder Banaan, Bonnie St. Claire, Dario, Dries Roelvink, Harmina, Harry Slinger, Imca Marina, Jacques Herb, Jannes, Koos Alberts, Patty Brard, Peter Beense, Renee de Haan, Ronald, Ronnie Tober, Wolter Kroes, Rob Muntz als 'De Neger' en vele anderen.
En natuurlijk treedt Johnny Hoes zelf ook op.

Presentatie: Patty Brard

Afterparty
Na het concert gaan we tot 02.00 uur nog even verder met een afterparty met de Loco Loco Disco Show die hun vijfjarige jubileum vieren (en veel frikandellen).

VIP Banquet
De avond wordt geopend met een banquet onder de naam van Patty's Diner, voor en met V IPS en artiesten. Toegang tot Patty's Diner van 17.00 uur tot 19.00 uur met medewerking van Patty Brard, Pierre Wind en de familie van Galen, de gehele avond gebruik van het balkon inclusief onbeperkte bar met het Hollandse assortiment en toegang tot de afterparty inclusief beperkt aantal consumpties tot 0.200 uur.


 

wie wint dit jaar de inburgerking award?

en wie stemt u het land uit?

bel nu!


DEELNEMER 1: MUSTAFA

DEELNEMER 2: RAPESH

DEELNEMER 3: ZULU

 


Vrijdag 14 mei 2004 strandtent Blijburg, IJburg te Amsterdam,
Nipkow feestje Inburger King.

Iedereen was welkom niemand werd er uitgezet...


Juryrapport Radio 2004

De Inburger King

De Inburger King, een dertiendelige serie radiodocumentaires over de mores van het 'inburgeren', is even origineel als controversieel. Gespeend van elke vorm van politieke correctheid, raast de Inburger King - alleen die naam verdient al een prijs - op zijn scootertje door Nederland, op zoek naar de Nederlandse normen en waarden die allochtone medeburgers zich zouden moeten aanmeten.

Om erachter te komen dat eigenlijk niemand, autochtonen of allochtonen, een flauw idee heeft van de hoogstaande morele of culturele opvattingen die kennelijk zo broodnodig zijn om iemand tot een Echte Nederlander te maken.

Het Inburgerteam, Rob Muntz, Arthur van Amerongen, Willem Davis en Vincent van Merwijk, is er in geslaagd om een uiterst gevarieerde, speelse en recht-door-zee radioserie te maken over een actueel en belangwekkend maatschappelijk thema.

Gevoeligheden worden bepaald niet vermeden, de Inburger King raast er liever direct op af om de zaak ter plekke op eigenzinnige wijze op te lossen. Dit alles zorgvuldig verpakt in een eigentijds jasje: die van de op dit moment bij jongeren populaire radioprogramma's waarin presentatoren samen met zogenaamde sidekicks hun luisteraars vermaken.

Verfrissend, humoristisch en vooral spannend; radio zoals radio kán zijn. Ere-Zilveren Reissmicrofoon voor Henk van Hoorn en Zilveren Reissmicrofoon voor De Inburger KingHenk van Hoorn

Het steekt hem dat het saaiheidsvirus nog overheerst, van hem mogen er meer pittige gesprekken komen. Voorwaar een hele prestatie voor een journalist, die niet als vergaderaar in de wieg is gelegd.


SPEECH

VRIENDEN!

Ik wil niet als een ouwe lul klinken maar ik ben volgens mij nog steeds de jongste programmamaker in Hilversum. Ik was even bang dat ik de Ere Reiss Microfoon zou krijgen, maar dat is gelukkig nog niet het geval.

Over mijn persoontje is veel geschreven en gezegd. Zo las ik onlangs in de krant dat ik makkelijke radio maak:
ik zou mijn broek laten zakken en kijken wat er dan gebeurd.
Nu heb ik de lach inderdaad aan mijn kont hangen maar ik zal u dat beeld vandaag besparen.

Op mijn tiende kreeg ik van mijn vader (papa, nog bedankt) een microfoon, een versterker en een platenspeler. Ik spande een draad van Nunspeet naar
Hulshorst – mama, weet je nog dat de politie aan deur kwam - en maakte elke avond een uitzending voor mijn vriendjes die geen tv mochten kijken omdat ze streng gerefomeerd waren. Daarna kwam mijn carriere in een stroomversnelling terecht: Via de piratenzender De zwarte Panter uit Nunspeet, Ziekenomroep Nunspeet, en de Vpro (Peter Schrurs, bedankt) ben ik uiteindelijk terecht gekomen bij mijn vrienden van de de Radio Volks Universiteit.

Ik heb in het verleden wat imagoprobleempjes gehad (vingers onder neus) maar dankzij de RVU en met name Vincent van Merwijk, ben ik in rustigervaarwater terecht gekomen.

Ik ben dan ook blij dat mijn naam nu definitief gezuiverd is en ik vind het fijn dat ik er weer helemaal bijhoor, bij deze warme Hilversumse familie die ik zo heb gemist. Het doet me dan ook deugd dat inmiddels weer alle omroepen in de rij staan te trappelen, ze hun angst opzij kunnen zetten en nu alsnog de weg van vernieuwing zullen in slaan om daarmee hun eigen hachje te redden. Vandaag ziet u daarom een andere en herboren Robertus Ignatius Muntz voor u staan. De wilde haren en het snorrretje zijn eindelijk verdwenen.

Mijn  vrouw en drie kinderen hebben me laten inzien dat er meer is in het leven dan onderbroekenlol. Ik heb vier maanden geleden een wolk van een
dochter gekregen, Tessel.  (ik hoop wel dat mijn vrouw de pampers heeft mee genomen).
De geboorte van Tessel was het  ingrijpendste en ontroerendste hoogte punt in mijn leven. Als ik naar dat onschuldige wurmpje kijk, weet ik dat er meer is in het leven dan radio en tv.

En daarom wil ik niet langer klotenradio maar radio met kloten maken (Henk, bedankt voor de tip, en wat geweldig van je dat jij in de afgelopen 5 jaar dat jij hoofdredacteur van de NOS Radio was je elke week een scoop haalde en alle omroepen zo lekker hebt laten samenwerken).

Radio is namelijk niet voor amusement of kunst bedoeld, maar louter voor informatie-overdracht. Daarom ben ik zo blij met het drukbeluisterde radio 747 AM, deze roos op de mestvaalt van Hilversum.

Met de Inburgerking zijn we er in geslaagd zinnige informatie over te
dragen aan de honderdduizenden Marokkanen die tot nu toe genegeerd werden door de omroepen in Hilversum. Ik zie dan ook tot mijn grote vreugde dat deze jonge Marokkanen vandaag oververtegenwoordigd zijn tijdens deze feestelijke prijsuitreiking. B, bedankt.

Dankzij Arthur van Amerongen, huisarabist en medeprogrammamaker van de inburgerking , ben ik de Koran gaan lezen en radicaal met de alcohol gestopt (Tuurtje, bedankt)

En last but not least wil ik Willem Davids bedanken voor de sublieme
montage. Willem, zonder jou was dit programma nooit tot stand gekomen. En natuurlijk Paul Jan van de Wint die als enige altijd in mij geloofd.

Ik besluit met een hommage aan mijn grote held Henk Terlingen, de beste radio maker van de vorige eeuw, die helaas te vroeg uit ons midden is weggerukt.

Jij bent zo wijs    Dat zegt een kind
Jij bent zo grijs    Dat zegt een kind


Jij bent getrouwd Dat zegt een kind
Jij bent al oud       Dat zegt een kind

Dan denk je, ja         Een rimpel meer
Je wordt al echt           Een ouwe heer


Maar voor je denkt  Hoe moet dat nou
Pakt ze je hand        En lacht naar jou


De glimlach van een kind Doet je beseffen dat je leeft
De glimlach van een kind Dat nog een leven voor zich heeft
Dat leven is de moeite waard Met soms wel wat verdriet
Maar met liefde, geluk en plezier In't verschiet
De glimlach van een kind Dat met een trein speelt of een pop
Zo’n glimlach maakt je blij Daar kan geen feest meer tegen op
Wat geeft het of  je ouder wordt Dat maakt toch niks meer uit
Want je voelt je gelukkig,  al heb je geen duit.
De glimlach van een kind etc...

Refrein “De glimlach van een kind”

De glimlach van een kind, doet je beseffen dat je leeft


De glimlach van een kind, dat nog een leven voor zich heeft


Dat leven is de moeite waard, met soms wel wat verdriet


Maar met liefde, geluk en plezier in’t verschiet


De glimlach van een kind, dat met een trein speelt of een pop


Zo glimlach maakt je blij, daar kan geen feest meer tegen op


Wat geeft het of  je ouder wordt, dat maakt toch niks meer uit


Want je voelt je gelukkig,  al heb je geen duit….


Succesvol investeren in Polen

met de Inburgerking

door Arthur van Amerongen en Rob Muntz

INTRO: Op donderdag 3 juni krijgt De Inburgerking (RVU) de Zilveren Reissmicrofoon uitgereikt voor het beste radioprogramma van 2004. Makers Rob Muntz en Arthur van Amerongen verbleven de afgelopen week in Polen waar ze een special opnamen over succesvol investeren in deze nieuw lidstaat van de Europese Unie (medeprogrammamaker Willem Davids is momenteel aan het revalideren in Zwitserland). Overigens liet de Inburgerking het aanvankelijke doel van zijn reis om potentiele immigranten belangeloos en onbezoldigd inburgeren in het land van herkomst en ze vervolgens ronselen voor de Nederlandse land- en tuinbouw al snel schieten. Uit onderstaand verslag zal blijken waarom.

Het ruwe materiaal (ca. 500 minuten) van deze reportage is binnenkort geheel Îuncutâ te downloaden op hun website ( radiodocumentaire.nl), een primeur voor de Nederlandse media. De gemonteerde en waarschijnlijk gecensureerde versie is te beluisteren op 10 juli a.s. op radio 1. De Inburgerking is - als enige Nederlandse bijdrage dit jaar -  genomineerd voor de prestigieuze Prix dâEurope die in oktober in Berlijn wordt uitgereikt.

Polen heeft een zeer slecht imago in Nederland. Dat werd de Inburgerking meteen duidelijk toen hij in Amsterdam een huurauto probeerde te regelen voor de reis naar dit onbekende en onbeminde land. Avis, Hertz en Budget zeiden zonder schaamte en schroom dat dit onmogelijk was, baliemedewerkers repten over een gevaarlijk en crimineel land waar je je leven niet zeker bent en waren er van overtuigd dat ze de huurauto nooit meer terug zouden zien. En dat terwijl Polen sinds 1 mei een volwaardige lidstaat van de Europese Unie is. (Inmiddels heeft de Inburgerking een klacht ingediend bij het Europees Gerechtshof).

De vooroordelen over Polen op een rijtje: ze zijn dom, treurig, onbetrouwbaar en drinken wodka bij het ontbijt. Iedere 2e vrouw zit in de prostitutie en/of wil trouwen met een Nederlandse boer. Het regent er altijd en de documentaire Shoah van Claude Lanzman heeft ook niet echt bijgedragen aan de populariteit van de Polen. Het stelen van auto's is de nationale volkssport. Echter, het aantal gestolen autoâs is hoger in Breda dan in Warschau (dat al die gestolen auto's uit Breda vervolgens naar Polen gaan doet er even niet toe).

Daar komt nog bovenop dat - als we premier Balkenende mogen geloven - honderdduizenden verwilderde en alcoholische Polen deze zomer ons land zullen overspoelen om onze banen in te pikken. De Inburgerking is nog steeds op zoek naar de eerste werkloze Nederlandse jongeman die bereid is om tegen het minimumloon asperges te steken of komkommers, paprika's en tomaten te plukken. Daarom zegt de Inburgerking: Mensen, laat die Polen toch komen!

Wij Nederlanders daarentegen hebben een zeer goed imago bij de Polen en worden gezien als betrouwbare handelspartners. Ooit beschermde Admiraal de Ruyter (verre familie van de Inburgerking) de havenstad Gdansk tegen een aanval van de Zweedse vloot en daar zijn de Polen ons nog steeds dankbaar voor. Omdat Nederlandse projectontwikkelaars sinds 1 mei statutair kunnen investeren in Polen, trok de Inburgerking met de pioniersgeest die hem eigen is en vol goede moed oostwaarts. Hij bleek echter lichtelijk aan de late kant te zijn want alle andere Nederlandse multinationals zitten al in Polen.

In totaal zijn er ruim 1000 Nederlandse bedrijven neergestreken in Polen. Alleen al in Warschau wonen en werken 300 Nederlandse managers, die op iedere eerste dinsdag van de maand met hun Poolse secretaresses gezellig borrelen op het dakterras van het Marriot-hotel in de hoofdstad. Na Frankrijk is Nederland met 8,9 miljard euro de belangrijkste investeerder in Polen, gevolgd door Amerika en Duitsland.

Kantoorruimte huren is simpel, reken per maand op 6 euro per vierkante meter. De salarissen liggen 5 keer lager dan in Nederland, dus kies voor inheems personeel. Nadat de Nederlandse zakenman een Pools bedrijf heeft overgenomen, dient hij onmiddellijk al het personeel dat ouder is dan 35 jaar te ontslaan, onder de Nederlandse managers wordt die generatie als brandhout omschreven. Het goede nieuws is dat Polen gevoelig zijn voor autoritaire werkgevers. Waar in Nederland houdt het personeel de deur nog open voor de directeur? De Poolse werkvloer is hierarchisch, je moet er wel  de baas spelen. Open en informeel aan de tafel zitten met het personeel is er niet bij, van directe communicatie is geen sprake. Collectieve aansprakelijkheid bij de werknemers is een volstrekt onbekend begrip in  Polen.

De Inburgerking had zijn huiswerk goed gedaan en ging op zijn strooptocht door Polen zeer strategisch te werk. Tot 1945 was het gebied tussen de Oder en de Neisse en de streek Silezie Duits grondgebied. Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog vluchtten miljoenen Duitsers richting westen of werden daarheen gedeporteerd door het oprukkende Rode Leger. Deze ontheemde Duitsers hebben geen enkele aanspraak meer op hun geconfisceerde eigendommen, sterker nog, Duitsers mogen voor onbepaalde tijd uberhaupt geen grond of onroerend goed meer kopen in hun voormalige Heimat. Het merendeel van deze Duitse huizen en woningen staat al meer dan vijftig jaar leeg. De Inburgerking betreurt dit ten zeerste, ook al is hij er van overtuigd dat de Duitsers die oorlog nu eenmaal waren begonnen. Hij werd wel verdrietig van het feit dat hij de talloze Poolse ambtenaren waarmee hij copieus lunchte (gemiddeld 6 euro per couvert inclusief onbeperkt wijn-, wodka- en biertoevoer) teneinde de gang van zaken te bespoedigen, er herhaaldelijk van moest overtuigen dat Muntz echt geen Duitse naam is.

Polen denken op korte termijn en gaan voor het snelle geld. De meerderheid van de 40 miljoen Polen is bang voor de Europese Unie en wil daarom zo snel mogelijk af van bijvoorbeeld onroerend goed. De Inburgerking ging daarom onmiddellijk op zoek naar grond en boerderijen waarin veelal stokoude weduwes bij een potkacheltje aardappelen zaten te schillen, slechts vergezeld door een verkleurde foto van de onvermijdelijke Poolse paus. De Inburgerking moest wel even schrikken van de prijzen maar overwon snel zijn schroom: zo bleek de vraagprijs voor een prachtige boerderij in de omgeving van de stad Wroclaw (het voormalige Breslau) met 4 hectare grond slechts 10.000 euro te zijn. De Inburgerking vond 3000 euro een redelijk bedrag want daar kan zoân besje de laatste vijf jaar van haar leven riant van rondkomen. Bovendien wil de Inburgerking de markt niet verzieken door nergens op gebaseerde bedragen te betalen.

Volgens de stringente richtlijnen van de EU mogen Nederlanders de komende vijf jaar geen grote lappen grond kopen in Polen maar het aanschaffen van grond bleek in de praktijk bijzonder simpel te zijn. Je laat de grond op naam zetten van een bevriende Pool en klaar is Piotr. Obstakels zoals we die in Nederland kennen (Bouw- en Woningtoezicht, milieupolitie, onkreukbare ambtenaren) zijn er niet in Polen. Op ieder gemeentehuis kan een biljet van 100 euro wonderen doen.

Als de grond (gemiddeld 5 euro per m2) eenmaal is aangeschaft, kan de boerderij in kwestie eventueel worden gesloopt en vervangen worden door een geheel nieuw onderkomen. De bouw van een zeer luxueuze villa van drie etages met 4 badkamers kost 50.000 euro en neemt ongeveer een jaar in beslag. De eigenaar werkt uitsluitend met illegale bouwvakkers uit de Oekraine. Deze staan in veel Poolse steden op straat te wachten om geronseld te worden voor allerlei hand- en spandiensten en dienen naast hun bescheiden loon aan het einde van de week voorzien te worden van wodka en bier (bespottelijk goedkoop in Polen).

De Inburgerking keerde verrijkt en tevreden huiswaarts.Hij is verliefd geraakt op dit charmante land met onbeperkte mogelijkheden en uitdagingen. Zijn zwarte geld is goed geinvesteerd in grond en onroerend goed waarvan de waarde ieder jaar zal verdubbelen (net zoals dit destijds gebeurd is in Portugal en Spanje).  Tenslotte wil de Inburgerking nog een vooroordeel over Polen uit de weg ruimen: in de laatste week van mei was de gemiddelde dagtemperatuur 25 graden met een onbewolkte hemel.

Handige tips voor de Nederlandse koopman

Wat kopen we in Polen voor de moeder de vrouw?

-         De nieuwste cd's van internationale topartiesten voor slechts 3 euro.

-         Alle mogelijke rijbewijzen voor gemiddeld 300 euro.

-         Sigaretten als Marlboro voor gemiddeld een euro per pakje

-         Uitmuntende wodka vanaf 5 euro per fles

-         Haarverf uit China voor 1 euro

Van een in Polen woonachtige Nederlandse zakenman vernamen we dat over bekeuringen altijd kan worden onderhandeld met de bijzonder vriendelijke en begrijpende Poolse politie. Reken op steekpenningen in de orde van 10 tot 20 euro in de grote stad en tussen de 4 en 8 euro op het platteland. Tip van de Inburgerking: Vraag nooit om een bonnetje.

 

Deze zakenman vertelde ons tevens dat de Poolse vrouwen een zeer losse moraal ten aanzien van seks hebben maar hij vond het wel vreemd dat hij er altijd voor moest betalen (10 euro per uur op het platteland, 30 euro in de grote stad).

Relevant Poolse woorden- en uitdrukkingen (fonetisch)

Wodka-Voedka

Prostituee-dzjewka, koerva

Smeergeld-wapoefka

De Paus-papiezj/

Tweede Wereldoorlog-droega voyna sjviatova

Asperges steken-zryvacj sjparagie

Kunnen we dit niet anders oplossen, mijnheer de agent? ö

Cjy mozjemi to ienatsjey zalatvitsj?

Wat heb je je haar mooi geverfd-yak ladnje masj pomalovane vlosi

Waar is de dichtstbijzijnde club?-Kdzje yest poblieskie Cloep ?

Wat doet je broer in Irak?Co robie twoy brat v ierakoe ?

Denkt  u dat mijn maag en darmkanaal bestand zijn tegen dit streekgerecht?

Mislisj ze dam rade stravitsj to jedzjenie z tego obsjaroe ?


HET VERHAAL VAN O.

Vredesmissionaris

Om onze jongens in Irak een hart onder de riem te steken na de lafhartige moord op Jeroen Severs, wachtmeester der marechaussee, vertrekt de Inburgerking binnenkort naar Irak om daar enkele radioprogramma's live te presenteren. De Inburgerking heeft zelf in Bosnië gediend en in Cambodja - waar wat probleempjes waren met een lokaal meisje maar dat boek is dichtgeslagen - en hij weet als geen ander wat het is om dagelijks beschoten te worden. Ondanks de talloze problemen met de 'locals', veroorzaakt door taalverwarring in combinatie met plaatselijke alcoholbevattende stookseltjes, is hij blij dat hij de Bosniërs en de Cambodjezen destijds democratie en Hollandse normen en waarden heeft gebracht.

Hij is het dan ook helemaal eens met zijn goede vriend Henk Kamp, die in het NRC van 18 augustus woedend uitviel naar de vijandige milities in Irak. Henk (die de Inburgerking gisteren persoonlijk uitnodigde om met hem naar Irak te vliegen) zei dat het een schande was dat zijn jongens als schietschijf werden gebruikt, terwijl wij helemaal niet in staat van oorlog verkeren.

Juist de Nederlanders van camp Smitty en Ar-Rumaythah zijn het schoolvoorbeeld van een perfect 'hearts and minds'-beleid, vindt de Inburgerking, zij doen veel goeds voor de plaatselijke bevolking en snappen dan ook niet dat ze stank voor dank krijgen.

Overigens is de Inburgerking het niet eens met de groep Verontruste Ouders die hun zonen nu terug willen halen uit Irak. Dat is nou typisch Jan Salie-gedrag, onze helden die zo dapper de politionele acties in ons Indië hebben uitgevoerd, zouden zich in hun graven omdraaien. Weten deze ouders dan niet dat deze jongens Nederland verdedigen, de Nederlandse vlag, dat ze onze normen en waarden uitdragen? En ja, daar valt wel eens een dode bij.

Overigens heeft de Inburgerking een klein onderzoekje gedaan naar het aantal doden dat tijdens vredesmissies is gevallen.

Bij de 46 afzonderlijke vredesmissies waaraan Nederland meedeed, zijn in totaal ruim 75.000 militairen ingezet. Het aantal doden in de afgelopen vijftig jaar ligt op slechts 149, van wie er 123 in de oorlog begin jaren vijftig in Korea vielen, het merendeel ten gevolge van voedselvergiftiging.

Dat geldt ook voor de negen doden die in zuid-Libanon vielen (bedorven falafel en shoarma) en als gevolg van het verkeerd houden van het geweer tijdens het schoonmaken ervan. Tijdens de eerste Golfoorlog vielen er - wonder boven wonder - geen doden. In Cambodja vielen twee doden te betreuren, een van de slachtoffers werd opgegeten door een krokodil. In Bosnië lieten zeven Nederlanders het leven, de Inburgerking zelf wist ternauwernood en op heldhaftige wijze te ontsnappen aan de laaghartige belegering van Srebenica en is momenteel met dhr. Voorhoeve aan het onderhandelen over alsnog een onderscheiding. Ere wie ere toekomt.

Verder waren er - los van de darm- en maagperikelen - natuurlijk de nodige soa's te betreuren, waarvan enkele zeer zeldzame, met name uit Cambodja.

Als de Inburgerking geen last had van overgewicht en een volle agenda, zou hij na zijn radioshows achterblijven en de wapens oppakken om die ondankbare Irakezen wat normen en waarden bij te brengen: als het niet goedschiks kan, dan maar kwaadschiks. En: wie niet horen wil, moet maar voelen! Dankzij de bemiddeling van Henk Kamp krijgt de Inburgerking morgenochtend een nieuw paspoort. Het oude was hem afgenomen omdat hij ergens in de jaren negentig (na zijn heldhaftige vlucht uit de belegerde basis in Srebenica) tijdelijk had meegevochten met een Kroatische vriendenclub , waarvan hem de naam ontschoten is. Ze hadden een vlag met een roodwit dambord en het waren in ieder geval geen moslims, want daar schenen ze ruzie mee te hebben.

De Inburgerking begreep uit het NRC dat onze vijanden in Irak ook van de islam zijn en snapt niet waarom de Nederlandse media dat niet vaker benadrukken. Is dat politiekcorrect gedrag, om het geloof van een wetsovertreder of misdadiger bewust niet te noemen?

De Inburgerking heeft zijn oude vriend Geert Wilders, die hij nog kent van schietvereniging Apocalypse in Venlo, op deze kwestie gewezen en hem verzocht kamervragen te stellen over deze schandalige kwestie.

Van zijn goede vriend Henk Kamp heeft de Inburgerking in ieder geval een gloednieuwe heupflacon met jenever gekregen voor de barre reis (met Brandend Zand van Gert Timmermans op de walkman) naar Irak. De Inburgerking zal u op de hoogte houden van zijn avonturen in de Oriënt!

Van uw correspondent te Irak PJ van de Wint,

met dank aan huisarabist / pers officier A. van Amerongen

De Inburgerking is elke zaterdag om 15.00 uur te beluisteren via 747 AM


Vara Gids van 4 oktober 2004 de rubriek   Radioweek

Robbie Muntz

Twee weken geleden begon de nieuwe 10-delige reeks   De Inburgerking slaat terug , te beluisteren in De 747-documentaire (747AM, za. 15:02). Zwiepende karateklappen, krakende botten en ijzingwekkende kreten begeleiden de omzwervingen van de enige echte Inburgerking. De vorige reeks werd in juni onderscheiden met de Zilveren Reiss-microfoon. Robbie Muntz nam hem in ontvangst met zijn dochter op de arm alsof hij in de race was voor het Amerikaanse presidentsschap. Hij beloofde plechtig 'geen kloteradio, alleen nog radio met kloten te maken.'

'De Inburgerking is dit seizoen verdrietig. Het beleid van minister Verdonk leidt echt nergens toe. Hij wil weg. In iedere aflevering verdiept de Inburgerking zich in een andere bevolkinsgroep: de Chinezen, de Turken, de Surinamers. De laatste aflevering gaat over Duitsers. Daar hebben we er   500.000 van. De King strijdt tegen de hetze die tegen al die mensen wordt gevoerd, en we spreken met beroemde allochtonen.' In aflevering 1 hoort de Inburgerking na een kwartier, dat hij niet met Donald Jones, maar met Oscar Harris staat te praten. Het geeft allemaal niets. Kompaan Arthur van Amerongen heeft er de meest afgrijselijke liedjes bij uitgezocht ('De neger' van de Zangeres zonder Naam, 'Wij willen WW, van Henk en de Stainless Steelband) Het is, in een woord beschamend, voor alle partijen.   De Inburgerking legt de vinger op de zere plek.

'Ik heb al weer een brief gekregen waarin ik van racisme wordt beschuldigd! Maar de bevolkingsgroepen die wij bezoeken luisteren massaal. Tijdens onze uitzending over Marokkanen konden oude vrouwtjes uit Amsterdam West weer rustig over straat. Het sms-verkeer lag er een uur lang plat. Ze staan achter ons. Ze weten dat wij opkomen voor de verdrukten der aarde.'

'Ik luister alleen   naar Radio 747AM. Het liefst naar De muzikale fruitmand (747AM, za. 10:02). Of naar het Chinees Weekmagazine (747AM, za. 16:02).


P E R S B E R I C H T

DE INBURGERKING SLAAT TERUG!

De nieuwe radio serie van Rob Muntz.

Rob Muntz, de aimabele winnaar van de Zilveren Reissmicrofoon 2004 en winnaar Grenzeloos Geluid Radiofestival 2003 overtreft zichzelf met een nieuwe, tiendelige serie.

In de nieuwe serie "De Inburgerking slaat terug" analyseert Rob Muntz de verschillende etnische groeperingen die welvaart en kleur brachten naar ons kikkerland: Surinamers, Antillianen, Chinezen, Zigeuners, Marokkanen, Turken, Indo's, asielzoekers en de grootste groep, waarvan er maar liefst 500.000 permanent in ons land wonen, de Duitsers. (U weet wel, onze grote vrienden in voor- en tegenspoed.)  

De Inburgerking is te beluisteren iedere zaterdag vanaf 25 september tot en met 27 november 2004 van 15.00-16.00 uur op radio 747 AM en

http://www.rvu.nl/rvu.php?i=3&l=0&n=307 voor het archief waar alle uitzendingen plus bonusmateriaal te vinden is.

Belangrijk om te weten::

"De Inburgerking slaat terug!" is inmiddels verboden door de Wereldomroep en wordt geboycot door de Rijksvoorlichtingsdienst maar is waanzinnig populair bij allochtoon Nederland, waaronder Maroc.nl, Stichting Turkse Huisvaders, Chinese ondernemers Nederland en de landelijke Truckervereniging De Kromme Krukas.

En uit een marktonderzoek van Mohammed de Hond blijkt dat juist ook autochtoon Nederland voordeel heeft bij het succes van de Inburgerking.

Want dankzij Rob Muntz en zijn kornuiten, zo zeggen de cijfers, kunnen weer honderdduizenden bejaarden en rollatorbezitters op zaterdagmiddag onbekommerd de straat op om boodschappen te doen, omdat de Marokkaanse, Turkse en Somalische jeugd zich in de ouderlijke woning weer ouderwets rondom de radio scharen om zo te luisteren naar hun grote idool en rolmodel Rob Muntz. En met medewerking van de duizenddicher W.B. Hietbrink. Zie www.duizenddichter.nl


Het laatste interview met Theo van Gogh

Programmamaker Rob Muntz maakte een dag voor zijn dood het laatste interview met Theo van Gogh. Muntz: "Ik kwam Theo toevallig tegen op de Keizersgracht. Ik sprak hem aan voor mijn radioprogramma De Inburgerking." Fragmenten uit het laatste interview, ook te beluisteren op rvu.nl.


Van Gogh: "Ik was gisteren in Utrecht. Daar stopte een auto met vier Marokkanen, die uit het raam gingen hangen: 'Wat heb jij over de profeet gezegd?' Ik zeg: 'Nou, dat het een perverse kinderneuker was, die negenjarige meisjes de woestijn mee in nam.'"

Muntz: "Maar je denkt niet dat er ooit een idioot opstaat die eh..."
Van Gogh: "Ik kan het me niet voorstellen."
Muntz: "Je gelooft in de goedheid van de mens?"
Van Gogh: "Nee, niet in de goedheid van de mens. In m'n eigen arrogantie. Dat heeft dermate veel uitstraling, dat die kogel voor mij niet zal komen. Ik denk dat ze denken: het is de dorpsgek, dus waarom zou je hem neerschieten? Ik kan me dat niet voorstellen. Het zijn mensen die geen enkele notie hebben van wat een democratie inhoudt. Kijk, in Nederland in 1966 al met Gerard Reve, die God mocht persifleren door hem voor te stellen als een ezel die van achteren genomen werd. Dat er een proces over gevoerd is, dat Reve toen vrijgesproken werd, dat is tot die mensen allemaal niet doorgedrongen."

Muntz: "Maar jij werpt je op als martelaar?"

Van Gogh: "Nee, niet als martelaar, integendeel. Ik heb niks met het martelaarschap. Wat ik raar vind: twintig jaar geleden was er een film die heette The Life of Brian , waarin Jezus van Nazareth belachelijk werd gemaakt, zingend aan het kruis. Stikken van de lach. Maar ik denk dat je nu dus geen film kan maken over Mohammed op een soortgelijke manier, zonder dat er rellen uitbreken. Er kan dus helemaal niks meer, en dat is allemaal dankzij onze geweldige multiculturele samenleving."

Muntz: "Wat wordt de prijs dan?"

Van Gogh: "De prijs wordt dat onze vrijheid om zeep wordt geholpen. Ik mag niet meer schrijven of denken wat ik zeg, of wat ik meen. Dat is de prijs. Maar goed, als iedereen bang gaat zijn voor die vijfde colonne van de geitenneukers, zoals ik ze altijd noem, dan is het debat hier wel heel gauw afgelopen. Wat Cliteur gedaan heeft, zich terugtrekken uit het debat, is wel deftig, maar het is ook wat minder heftig, in de zin van dat je dat beter niet kan doen, denk ik."
Muntz: "Laf, eigenlijk?"
Van Gogh: "Nou, laf. Misschien is-ie bedreigd. Ik ga hem niet laf noemen, ik weet niet wat daar achter de schermen gespeeld heeft."

Muntz: "Maar hou jij een keer op dan?"
Van Gogh: "Nee."
Muntz: "Als je bedreigd wordt, als ze je kind eh..."
Van Gogh: "Nou, als ze m'n kind pakken, dan hou ik wel op."


zie ook omroep.nl waar dit bericht serieus wordt genomen!

De Inburger King slaat terug!

Gezellige Jihad-special voor rond de Kerst! Rob Muntz, De Inburgerking is verdrietig en teleurgesteld. Als enige prominente Nederlander heeft hij nog geen dreigbrieven gekregen, laat staan politiebescherming.

Hij heeft de afgelopen week opzichtig hele dagen door Amsterdam-West en het Haagse Laak-kwartier gewandeld, gratis Inburgerking-stickers uitgedeeld aan allochtone kindertjes maar er gebeurde helemaal niets.

NIEUWS!
AIVD wil uitzending Inburgerking over de jihad verbieden

De speciale uitzending over de jihad, waarin talloze jonge Marokkanen hun hart luchten bij Rob Muntz de Inburgerking, zou op zaterdag 20 november om 15.00 op 747am worden uitgezonden. De RVU stuurde een cd met de jihad-special naar de AIVD, met het oog op het explosieve karakter van de uitzending. Rob Muntz deed dit eerder bij het overlijden van prinses Juliana, waarna in goed overleg met de RVD enkele discutabele passages uit de Juliana-special werden verwijderd.

Ditmaal was De Inburgerking zich van geen kwaad bewust toen hij de cd met de jihad-special naar de AIVD stuurde. Het bleek echter dat niet de uitspraken van jonge moslims problemen opleverden bij de AIVD, maar de passage waarin Muntz een dreigbrief aan zichzelf schrijft (een persiflage op de voorzitter van de LPF) en zichzelf daarin een vies vet varken noemt, dat samen met dat andere zwijn (dhr. Th. Van Gogh) in de hel moet gaan knorren, werd onacceptabel genoemd. De RVU en de Inburgerking beraden zich op verder stappen, de gewraakte uitzending wordt inmiddels hier aangeboden:


NPS Radio atelier

Zondag 3 september 2006 21.00 uur

Titel radio documentaire:

Al staat er stront op, dan verkoopt het nog.

De Inburgerking presenteert: het allerlaatste onthullende interview van de smartlappenkoning Johnny Hoes (89) door Robbie Muntz en Arthur van Amerongen.

Door de jarenlange innige band van Johnny Hoes met Robbie Muntz,

(die menig Hoes lied heeft vertolkt: van De Neger tot Het mooiste kerstfeest)heeft hij toegezegd het allerlaatste, niets ontziende en alles onthullende interview te geven.

Niemand blijft gespaard, van de Zangeres Zonder Naam tot Doe Maar.

Al staat er stront op, dan verkoopt het nog is het verhaal van de handige volksjongen die een gewiekste zakenman werd. Hoes stak veel bestaande, oude nummers in een nieuw jasje(Och, was ik maar bij moeder thuis gebleven, De Neger, De Schoorsteenveger) en scoorde er vervolgens mee. De koning van de smartlap draaide nergens zijn hand voor om en zong zowel Hand in hand, kameraden voor Feijenoord als Op een slof en een oude voetbalschoen voor Ajax. Hij maakte onsterfelijke meezingers als: Glaasje op, laat je rijden; Dat is het einde; Jelle zal wel zien, We drinken tot we zinken en Brandend Zand. Zijn bedrijf Telstar in Weert maakte in een goed jaar 20 miljoen omzet met Doe Maar en liet Toontje Lager, Normaal, Doe Maar en Frank Boeijen doorbreken.

Van de Vogeltjesdans, bedacht door een invalide pianist uit Lugano, verkocht Hoes er alleen al in Duitsland 1 miljoen platen. En wereldwijd 10 miljoen!

 

Hoes - die kort na de Tweede Wereldoorlog al zijn eerste hit had met ‘De cowboysoldaat’ en sindsdien 27.000 nummers schreef - kreeg pas in oktober 2003 op 86-jarige leeftijd de Edison-prijs. Smalend werd hij altijd de smartlappenkoning genoemd, een titel die Hoes zelf als een geuzennaam beschouwt.

Smartlappen die aankomen als mokerslagen, over hoeren, geile zeemannen en schoorsteenvegers, smokkelaars, alcoholisten en bajesklanten: je kan Johnny Hoes wel uit Katendrecht halen maar Katendrecht niet uit Johnny Hoes. Het motto van Hoes: Al staat er stront op, dan verkoopt het nog.

Zonder Hoes zou het Nederlands lied niet hebben bestaan, zo schrijft de ongekroonde smartlappenkoning in zijn biografie ‘Een lach en een traan’. Hij noemt zichzelf de link tussen het populaire lied van voor de Tweede Wereldoorlog en huidige sterren als Andre Hazes, Marco Borsato en Frans Bauer. De opkomst, de acceptatie en het succes van pop in je moerstaal is louter de verdienste van Hoes, die bescheidenheid  een van zijn belangrijkste karaktereigenschappen vindt.

 

Hoes kreeg in 2003 zelfs cultstatus met de aan hem gewijde hommage tijdens het Lowlands-festival.  

“Al staat er stront op, dan verkoopt het nog” is een frisse kijk op het werk van Johnny Hoes waarbij hij heeft aangekondigd dat dit zijn laatste exclusieve interview is geweest.