#

#

#

#

#

#

#

#

#

#

Het Grote Wilders Interview door Muntz en Van de Wint
 
Voor het eerst te zien in de nacht van maandag 14 april 2008 op dinsdag 15 april 2008 hier en op www.depers.nl
 
Download hier vanaf dinsdag 15 april het 2 uur lange integrale interview. Alle 13 hoofdstukken goed!

De Voorbereiding


Eerste reactie Muntz en Van de Wint

Teaser De Pers

De mens Geert Wilders

Geert over Aboutaleb

Wilders internationaal

Fitna eerste versie

Fitna tweede versie

 

#

#

#

#

#
Robbie Jordaan

#

#


Tjeerd Dilders op Ex Porn Star

 

top

Amsterdam, 31 maart 2008

Beste Geert Wilders,

Allereerst gefeliciteerd met je nette korte film. Wij hebben in 2005 de ingetogen tv serie ‘God bestaat Niet’ gemaakt waarin we het thema geloof wat breder trokken. Ondanks het ingetogen karakter van deze serie was er destijds ook heel wat om te doen. Zo eiste de SGP nog voor uitzending een verbod en werden er kamervragen gesteld. In ons fatsoenlijke radioprogramma ‘De Inburgerking’ ging het wel voornamelijk over moslims, Marokkanen en Nederlanders. Voor dit radioprogramma werkten wij samen met Arthur van Amerongen die onlangs het keurige boek ‘Brussel: Eurabia’ uitbracht.

Een thema wat we nog misten in je film is dat moslim terreur momenteel vooral zelfcensuur veroorzaakt in Nederland. Een fenomeen waar jij volgens ons bij het maken van Fitna ook enigszins door bevangen bent geraakt; je verscheurt geen Koran maar een telefoonboek en laat uiteindelijk ook geen bom ontploffen. Door die verstikkende angst en de daaruit voortvloeiende zelfcensuur, worden er in Nederland inmiddels opera’s, fototentoonstellingen en andere kunstuitingen vrijwillig afgeblazen. Zodra mensen zoals jij wél ongecensureerd iets melden over de islam, hebben ze meteen persoonsbeveiliging nodig.

Zoveel commotie en aandacht voor een ‘God’ die niet bestaat. Waar de overheid desondanks respect voor tracht af te dwingen bij monde van Balkenende om zodoende een wit voetje te halen bij extremistische moordenaars en dito regimes. Diezelfde Balkenende die meedoet aan preventieve oorlogen waar hij geen verantwoording voor wenst af te leggen. Alsof het tonen van respect voor dit krankzinnige geloof dan nog helpt. Dit terwijl er nu in ons land een reële kans bestaat om vermoord te worden als je iets zegt wat deze aanstellerige gelovigen niet leuk vinden. Het lijkt wel alsof we in een open inrichting leven.

Het is ons ook opgevallen dat iedereen het heeft over het feit dat de film wel meevalt. Maar niemand praat over de barbaarse misstanden die in de film getoond worden. De onzin die als inspiratiebron voor deze afschuwelijke misdaden dient valt niet serieus te nemen. Maar de terreur en de dreiging die van deze verzinsels uitgaan moeten we helaas wel serieus nemen.

Hier en daar zien we nu wat uitspraken van moslims die schoorvoetend zeggen dat ze zich Nederlander voelen en het getoonde moslim geweld ook afwijzen. Dan is die film dus toch nog ergens goed voor geweest zou je denken. Alhoewel het mislukte groen linkse politiek correcte experiment Mohammed Rabbae zich een stuk principiëler opstelt. Hij heeft, als voorzitter van het Landelijk Beraad Marokkanen, ondanks de algehele opluchting toch juridische stappen tegen jou film ondernomen. Het verrast ons niet. In ons programma Normen en Waarden, waar Rabbae in 2002 te gast was, toonde hij ook al gespeend te zijn van ieder gevoel voor humor en voelde hij zich permanent en principieel gekwetst.

Dit was de tijd dat Balkenende de macht nog moest grijpen en stoer kraaide dat de multiculturele samenleving afgeschaft moest worden om zo zijn joods/christelijke traditie veilig te stellen. Hij moest toen nog opbieden tegen Pim Fortuyn. Nadat deze uit de weg was geruimd hebben we hem alleen nog maar horen pleiten voor het aan banden leggen van satire en de vrijheid van meningsuiting.

Maar dit alles terzijde. Minder netjes was dat je een kort geluidsfragment uit De Inburgerking hebt gebruikt zonder onze toestemming en zonder bronvermelding. Het gaat om het fragment waarin Rob Muntz een laatste interview met Theo van Gogh heeft. Fijn dat je ons zo snel tegemoet bent gekomen en ons alsnog op de aftiteling gaat zetten, maar die zeven miljoen kijkers hebben het zonder complete aftiteling moeten doen. Wij hopen echter voor jou dat het die extremisten niet op ideeën brengt en dat zij nu niet ineens bronvermelding van hun onthoofdingfilmpjes zullen eisen. Zij zijn tenslotte ook trots op wat ze gemaakt hebben maar niet zo coulant als wij. Die onthoofdingfilmpjes zijn overigens wel zonder problemen overal te zien. Terreur loont nog steeds.

We kijken uit naar ons gesprek van 2 april,

Met vriendelijke groet, Paul Jan van de Wint en Rob Muntz www.muntzvandewint.com

PS, 1 april 2008: Als er één ding duidelijk is gebleken uit het debat over Fitna is het wel dat zelfcensuur door moslimterreur verheven is tot een instrument waarvan de overheid zich nu zelfs bedient om opiniemakers zoals Esan Jani, Geert Wilders en Hirsi Ali monddood te maken.

*#ANP 2 april 2008: Wie heeft vragen voor Geert Wilders?

*AMSTERDAM - Programmamakers Muntz en Van de Wint hebben begin volgende week een drie uur durend exclusief interview met PVV-politicus Geert Wilders. Dat is de conclusie van overleg dat de drie mannen woensdag hadden naar aanleiding van Wilders film Fitna. Het overleg kwam voort uit onvrede van Muntz omdat Wilders in zijn film Fitna zonder contact of toestemming een audiofragment heeft gebruikt van Muntz die Theo van Gogh interviewde. Muntz was daar boos over. Maandag hebben Wilders en de programmamaker daarover gesproken. Ik laat mijn schadeclaim vallen. Zo'n interview is natuurlijk geweldig. We gaan nog kijken wie het interview wil kopen. We gaan uit van de hoogste bieder, maar het kan best zijn dat niemand het wil hebben wegens censuur enzo.

Volgens Muntz hebben hij, Van de Wint en Wilders woensdag anderhalf uur zitten babbelen en was de politicus, een dag na het Tweede Kamerdebat, in een opperbest humeur. De programmamakers roepen een ieder op die vragen heeft aan Geert Wilders, die te mailen aan hun site www.muntzvandewint.com.

 

Reacties , De Pers , Bekijk Radio BNR , Bekijk Nova item , Zie internet nieuws , Story